ROT-avdrag

Om du använder ROT-avdraget vid din lägenhetsrenovering i Stockholm får du ett generöst skatteavdrag för arbetet. ROT-avdraget instiftades av den svenska regeringen under 1990-talet. Syftet med avdraget var att göra det enklare för privatpersoner att anlita hantverkare för renovering i bostaden.

ROT är en förkortning på renovering, ombyggnad samt tillbyggnad. Du har rätt att använda ROT-avdraget när du anlitar våra hantverkare för en lägenhetsrenovering i Stockholm.

Riktlinjer för hur ROT-avdraget fungerar

Det finns vissa riktlinjer att förhålla dig till för att kunna använda ROT-avdraget vid en renovering av lägenheten. Nedan listar vi dessa riktlinjer.

  • Du måste vara 18 år fyllda
  • Du måste betala skatt i Sverige
  • Du måste äga den lägenhet vi ska utföra renoveringen i
  • Du har möjlighet att göra ett skatteavdrag på som mest 50 000 kronor per år och person, eller upp till 30 procent av den totala kostnaden

Anlita våra hantverkare med ROT-avdrag för bra pris på din renovering

Om du anlitar våra hantverkare för en lägenhetsrenovering har du rätt att använda ROT-avdraget. Vi kommer ta ansvar för allt pappersarbete samt skicka in all information till Skatteverket. Vi använder en strukturerad fakturamodell där avdraget tydligt syns på den offert vi skickar till dig.

Du är välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om hur ROT-avdraget fungerar vid en lägenhetsrenovering i Stockholm.